Transport av farligt avfall

Transport av farligt avfall

Har du farligt avfall som du behöver bli av med? Vi på Voav har en bred kompetens och varierande vagnpark som är det rätta för ditt uppdrag.

Snabb, effektiv service av farligt avfall

Vår utgångsort är Hallsberg, som ligger cirka 3 mil söder om Örebro. Därifrån når vi ut till ett stort geografiskt område på kort tid. Vi är snabbt på plats för att hämta de flesta typer av avfall och förflyttar det sedan till lämplig anläggning. Kontakta oss för mer information om hur snart vi kan komma och genomföra transporten. Vi hjälper dig med farligt avfall!

 

Stor maskinpark

På VOAV har vi en stor och varierad maskinpark som gör att vi kan hantera de vanligaste typerna av farligt avfall. Spillolja, emulsioner, lösningsmedel, surt, basiskt, trögflytande eller varma vätskor utgör inga problem. Vi förflyttar snabbt och effektivt avfallet till rätt anläggning och har kapacitet att hantera upp till fem olika avfallsprodukter samtidigt. Dessutom håller alla våra fordon Euro 5 och Euro 6 standard som innebär att de är både bränsleeffektiva och mer miljövänliga. För oss är det viktigt att ta hand om farligt avfall, för miljöns skull. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med bortforsling av avfall.

Rapportering av farligt avfall till Naturvårdsverket

Regeringen har fattat beslut om ändringar i avfallsförordningen som innebär att en utökad anteckningsskyldighet trädde i kraft den 1 augusti 2020. Från och med 1 november 2020 ska anteckningarna rapporteras in till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
Detta gäller alla verksamheter som producerar, transporterar, samlar in och behandlar Farligt avfall.​

Vi kan agera ombud och sköta din rapportering  av farligt avfall till Naturvårdsverket.